Ruoka Jota Meidän Pitäisi Syödä

 

 

Elämän Puu

Julkaistu 15. Elokuuta 2011

 

 

  "Elämän Puun" todellinen merkitys, sen merkittävyys ja tärkeys tänä meidän nykyisin elämänämme aikakautena.

 

  Uskonnot sanovat, että meillä on toinen elämä, kun me kuoleman jälkeen menemme taivaaseen. Mutta miksi he antavat meidän toivoa saavamme hedelmän "elämän puusta" ja "elämän veden lähteestä", sen takeena, että meillä olisi ikuinen elämä maan päällä, jos me heidän vakuuttelujensa mukaan vastaanotamme sen joka tapauksessa taivaaseen päästyämme?

 

  Oppikaamme "Elämän Puun" todellinen tarkoitus Pyhästä Raamatusta…

 

"Ja Herra Jumala sanoi: "Katso, ihminen on tullut sellaiseksi kuin joku meistä, niin että hän tietää hyvän ja pahan. Kun ei hän nyt vain ojentaisi kättänsä ja ottaisi myös elämän puusta ja söisi ja eläisi iankaikkisesti!" Niin Herra Jumala ajoi hänet pois Eedenin paratiisista viljelemään maata, josta hän oli otettu. Ja hän karkoitti ihmisen ja asetti Eedenin paratiisin itäpuolelle kerubit ynnä välkkyvän, leimuavan miekan vartioitsemaan elämän puun tietä."

1. Moos. 3:22-24

 

"on tullut sellaiseksi kuin joku meistä" - Miksi?

 

"tietää hyvän ja pahan" - tai kun he eivät noudattaneet Jumalan käskyjä ja sen tiedostaen he (Adam ja Eeva) saivat tulevan rangaistuksena.

 

  Maestro Evangelista sanoo: Opetus meille on seuraava: "Tulla petetyksi toisen kautta on paha asia." Jumala ei halua tottelemattomia ihmisiä; rangaistuksena he (Adam ja Eeva), eivät saaneet elää pidempää elämää.

 

"ottaisi myös elämän puusta" - Voitko sinä ottaa siitä kirjaimellisesti? Se kuvaa todellista ruokaa, jota syödään. Se on sen kaltaista ruokaa, joka antaa meille terveellisemmän ja pidemmän elämän. Sen pitäisi olla palkinto Adamille ja Eevalle, jos he vain olisivat seuranneet Jumalan käskyä olla syömättä hedelmää "hyvän ja pahan tiedon puusta".

 

"vartioitsemaan…tietä" - Maestro Evangelista sanoo, "elämän puu" on täsmälleen siellä, ei sitä otettu pois. On yhä olemassa toivo elämänjaksomme pidentämisessä, aivan niihin mittoihin kuin Pyhässä Raamatussa on aiemmin mainittu.

 

  Kysymys: Meidän aikanamme, kuinka me voimme tietää asiasta "hyvä ja paha"?

 

"Ja vielä näiden lisäksi: Poikani, ota varoituksesta vaari; paljolla kirjaintekemisellä ei ole loppua, ja paljo tutkistelu väsyttää ruumiin. Loppusana kaikesta, mitä on kuultu, on tämä: Pelkää Jumalaa ja pidä hänen käskynsä, sillä niin tulee jokaisen ihmisen tehdä. Sillä Jumala tuo kaikki teot tuomiolle, joka kohtaa kaikkea salassa olevaa, olkoon se hyvää tai pahaa." Saarnaaja 12:12-14

 Toinen käännös, New International Version, Uusi Kansainvälinen Laitos, Painos:

 

Be warned, my son, of anything in addition to them. Of making many books there is no end, and much study wearies the body. Now all has been heard; here is the conclusion of the matter: Fear God and keep his commandments, for this is the whole duty of man. For God will bring every deed into judgment, including every hidden thing,
whether it is good or evil.
Ecclesiastes 12:12-14 (NIV)

 

Suora suomennos:

 

"Ole varoitettu poikani mittään lisäämättä niihin. Kirjojen paljolle tekemiselle ei ole loppua, ja niiden paljo opiskelu väsyttää ruumiin. Nyt kaikki on kuultu; tässä on ratkaisu asiaan: Pelkää Jumalaa ja pidä Hänen käskynsä, sillä se on kaikki ihmiseltä vaadittava velvollisuus. Sillä Jumala tuo kaikki teot tuomiolle, mukaan lukien kaikki piilotetut asiat, olivatpa ne sitten hyviä tai pahoja." Saarnaaja 12:12-14

 

"paljo opiskelu väsyttää ruumiin" - Jos me opiskelemme, tutkimme Pyhää Raamattua, se vain väsyttää meidät, koska meille ei ole annettu lupaa tai auktoriteettia uudelleen selittää sen merkitystä. Uskonnot ovat lukeneet, opiskelleet, tutkineet ja saarnanneet tämän kirjan sisällöstä, mutta ovatko he onnistuneet yhdistämään maailman ihmisiä?

 

  Jumala lähetti jo ennalta sanomantuojan/profeetan (näyttämään hyvän ja pahan meille ymmärrettäväksi), niin että me valaistuisimme, kuten on kirjoitettu Pyhään Raamattuun, emmekä olisi väsyneitä etsiessämme oikeita vastaukset elämämme suuriin kysymyksiin. Toisin menettelevät uskonnot, jotka opiskelevat Pyhää Raamattua, ja luettuaan ja annettuaan omat tulkintansa, he aloittavat taistelunsa toisiaan vastaan.

 

"Pelkää Jumalaa" - Tottelivatko Adam ja Eeva Jumalan käskyä Eedenin Puutarhassa?

 

  Tapahtuu meidän aikanamme, että Jumalan käskyn täyttyminen koskien profeetan tuloa tapahtuu (hän, joka esittelee Hänen Nimensä ja paljastaa Pyhän Raamatun tarkoituksen maailman ihmisille). Jos otamme vinkistä vaarin tai kuuntelemme ennalta lähetettyä profeettaa, niin me löydämme polun, joka johtaa "Elämän Puulle" ja kykenemme ottamaan osaa sen hedelmästä. Sen myötä me elämme terveellisemmän ja pidemmän elämän - koska hän näyttää meille tien löytämään ja saamaan sen!

 

  Tarkoittaa, että ei ole olemassa toista elämää tai tuonpuoleista jaksoa ihmiselle. Me elämme ja kuolemme tällä planeetalla; on täysin meistä itsestämme kiinni haluammeko elää sen elämän hyvin vai huonosti.

 

"tässä on ratkaisu asiaan" - tämä on aika, jolloin ennalta lähetettyä profeettaa on kuultu ja sinä tulet tietämään hyvän ja pahan.

 

 Koskien niin sanottua "toista elämää" - Maestro Evangelista sanoo, jos meidän on todella tarkoitus mennä taivaaseen, niin meidän olisi täytynyt syntyä sinne heti suoraan.

 

 Mikä tarve meidän on syntyä täällä maassa, elää ja kärsiä sen vuoksi, että saisimme toisen elämän taivaassa? Koska sellaista kaikki haluavat, mennä taivaaseen, aivan kuten uskonnot ovat opettaneet.

 

 Maestro Evangelista sanoo, "toinen elämä" ei ole totta, mikä on todiste siitä?

 

  Lukekaamme Pyhästä Raamatusta:

 

"Onhan puullakin toivo: vaikka se maahan kaadetaan, kasvaa se uudelleen, eikä siltä vesaa puutu. Vaikka sen juuri vanhenee maassa ja sen kanto kuolee multaan, niin se veden tuoksusta versoo jälleen ja tekee oksia niin kuin istukas." Job 14:7-9

 

"puu" - elämä ihmiselle, vaikka se kaadetaan maahan, se kasvaa uudelleen, edelleen.

 

"Mutta mies kun kuolee, makaa hän martaana; kun ihminen on henkensä heittänyt, missä hän on sitten? Vesi juoksee pois järvestä, ja joki tyhjenee ja kuivuu; niin ihminen lepoon mentyänsä ei enää nouse. Ennen kuin taivaat katoavat, eivät he heräjä eivätkä havahdu unestansa." Job 14:10-12

 

Toinen käännös, New International Version, Uusi Kansainvälinen Laitos, Painos:

 

"But man dies and is laid low; he breathes his last and is no more."
Job 14:10

 

Suora suomennos:

 

"Mutta mies kuolee ja on maahan pantu; hän henkäisee viimeisensä, eikä häntä enää ole." Job 14:10

 

  Puut kykenevät jatkamaan elämäänsä, niin on myös ihmisen kohdalla. On ihmisestä itsestään kiinni kuinka pitkän elämän saa elää, mutta toista elämää hänellä ei ole. Tämä on totuus, jonka uskonnot ovat piilottaneet meiltä.

 

  Saadaksemme poimittua hedelmän "Elämän Puusta", meidän täytyy ottaa vinkistä vaarin tai kuulla "Jumalan Sana", jonka meille antaa ennalta lähetetty profeetta. Hän selittää, kuinka saavutamme sen ja hän kertoo meille "Elämän Lähteestä", eikä se tule mistään joidenkin muiden maiden legendoista. Kuka on elämän vesi, lähde Pyhässä Raamatussa?

 

"Israelin toivo, sinä Herra! Kaikki, jotka sinut hylkäävät, joutuvat häpeään. "Jotka minusta luopuvat, ne kirjoitetaan tomuun. Sillä he ovat hyljänneet elävän veden lähteen, Herran." Jeremia 17:13

 

  Jumala on "Elämän Lähde, Vesi!" - Tarkoittaa, että saadaksemme sitä tai juodaksemme, meidän täytyy kuulla "Pyhää Sanaa ja Jumalan Käskyjä".

 

  Meidän aikanamme Eedenin Puutarha on symboli - että on olemassa sen kaltaisia paikkoja, joista me voimme saada puun hedelmät, jotka antavat meille ruokaa syödäksemme ja lääkkeen, joka mahdollistaa meille pidemmän elämän!

 

  Meidän täytyy siten ollen lopettaa metsiemme tuhoaminen… sillä siellä ovat puiden hedelmät ja kasvit syötäväksi ja lääkkeeksi (kuin "elämän puu")!

 

"Mutta virran varrella, sen molemmilla rannoilla, kasvaa kaikkinaisia hedelmäpuita. Niistä eivät lakastu lehdet eivätkä lopu hedelmät: joka kuukausi ne kantavat tuoreet hedelmät, sillä niitten vedet juoksevat pyhäköstä, ja niitten hedelmät ovat ravitsevaiset ja niitten lehdet parantavaiset." Hesekiel 17:12

 

"kaikkinaisia hedelmäpuita" - on olemassa hedelmiä ruuaksi ja hedelmiä käytettäväksi lääkkeenä parantamaan meidän sairauksiamme.

 

  Minkälaista ruokaa ihmisen tulisi syödä, jonka Jumala on aikaisemmin sanonut? Mikä on myös eläinten ruokaa?

 

"Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät." 1. Moos.1:27

 

 

kysymys: Millä tavalla me olemme samanlaisia tai Jumalan kuvan kaltaisia?

 

"Mutta minä saan nähdä sinun kasvosi vanhurskaudessa, herätessäni ravita itseni sinun muotosi katselemisella." Psalmi 17:15

 

 

Toinen käännös, New International Version, Uusi Kansainvälinen Laitos, Painos:

 

"And I—in righteousness I will see your face; when I awake,

I will be satisfied with seeing your likeness."

Psalm 17:15

 

Suora suomennos:

 

"Ja minä - oikeamielisyydessä minä näen sinun kasvosi; kun herään (todellisuuteen),olen vakuuttunut nähdessäni sinun samankaltaisuutesi." Psalmi 17:15

 

  Oikeamielisyys on se missä me muistutamme Jumalaa, ei ulkonäöllisesti tai fyysiseltä ulkomuodoltamme.

 

  Luemme uudestaan:

 

"Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät." 1. Moos.1:27

 

  Mieheksi ja naiseksi - Jumala loi heidät samanaikaisesti. Jumala loi ihmisen moniin paikkoihin maailmassa.

 

  Adam ja Eeva ovat aivan varmasti vain symboleina meidän ajassamme; heidän tuli pitää huolta Eedenin Puutarhasta. Meidän nykyisessä ajassamme, maailman ihmiset, tulevat olemaan uuden Eedenin Puutarhan huolehtijoita, koko maailman.

 

  Ja:

 

"Ja Jumala siunasi heidät, ja Jumala sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa ja tehkää se itsellenne alamaiseksi; ja vallitkaa meren kalat ja taivaan linnut ja kaikki maan päällä liikkuvat eläimet"." 1. Moos.1:28

 

"vallitkaa" - Jumala antoi ihmiselle auktoriteetin tai voiman eläimiä kohtaan, kalat ja linnut.

 

Annettiinko ne ruuaksi meille, mitä ihmisten tulisi syödä elääkseen pidemmän elämän?

 

"Ja Jumala sanoi: "Katso, minä annan teille kaikkinaiset siementä tekevät ruohot (kasvit), joita kasvaa kaikkialla maan päällä, ja kaikki puut, joissa on siementä tekevä hedelmä; olkoot ne teille ravinnoksi." 1. Moos.1:29

 

  On aivan selvää, että ainoastaan " tekevät ruohot (kasvit)" ja " puut, joissa on siementä tekevä hedelmä" ovat tarkoitetut meidän ruuaksemme.

 

  Mitäpä sitten eläimet? Jumala ei antanut meille valtaa syödä niitä.

 

  Koskien eläimiä, mitä niiden tulisi syödä, kuten Jumala sanoi?

 

"Ja kaikille metsäeläimille ja kaikille taivaan linnuille ja kaikille, jotka maassa matelevat ja joissa on elävä henki, minä annan kaikkinaiset viheriät ruohot (kasvit) ravinnoksi". Ja tapahtui niin." 1. Moos.1:30

 

  Maestro Evangelista sanoo, lukekaamme onko eläinten liha annettu meille ruuaksi:

 

"Mutta kysypä eläimiltä, niin ne opettavat sinua, ja taivaan linnuilta, niin ne ilmoittavat sinulle;" Job:12:7

 

  Sanottiinko siinä, että meidän pitäisi syödä niiden lajeja?

 

  Ei, vaan meidän tulisi oppia niiltä.

 

  Me olemme tehneet tai keksineet monia laitteiden järjestelmiä, jotka ovat kopioidut eläimiltä.

 

  Kuten lintujen lentämisen taidon, jonka avulla olemme oppineet teknologian tehdä lentokoneita.

 

 "tahi tutkistele maata, niin se opettaa sinua, ja meren kalat kertovat sinulle." Job:12:8

 

  Me olemme oppineet luonnosta istuttamaan kasveja tai harjoittamaan maanviljelystä, kuten kalojen esimerkistä olemme valmistaneet veneitä, laivoja ja sukellusveneitä, joilla matkustaa veden pinnalla ja sen alla.

 

"Kuka kaikista näistä ei tietäisi, että Herran käsi on tämän tehnyt," Job:12:9

 

  Jumala on luonut kaikki nämä asiat!

 

"hänen, jonka kädessä on kaiken elävän sielu ja kaikkien ihmisolentojen henki?" Job:12:10

 

  Me olemme lukeneet ja kuulleet Hänen Sanansa ennalta lähettämänsä profeetan ilmestyksen kautta ja ymmärtäneet sen sanoman.

 

"Eikö korva koettele sanoja ja suulaki maista ruuan makua?" "Vanhuksilla on viisautta, ja pitkä-ikäisillä ymmärrystä." Job:12:11-12

 

Toinen käännös, New International Version, Uusi Kansainvälinen Laitos, Painos:

 

"Does not the ear test words as the tongue tastes food? 

Is not wisdom found among the aged? Does not long life bring understanding?"

Job 12:11-12

 

Suora suomennos:

 

"Eikö korva koettele sanoja ja kieli maistele ruokaa? Eikö olekin viisaus löydettävissä ikääntyvien keskuudesta? Eikö pitkä elämä tuo ymmärrystä?" Job:12:11-12

 

  Meidän tulee oppia elämästämme kun me vanhenemme.

 

  Ennalta maahan lähetetyn profeetan ilmestyksiä tulisi kuunnella, sillä hänen tehtävänään on selittää nämä asiat meille Pyhästä Raamatusta.

 

  Kuten on luettu, Jumalan käskyt eivät muutu, alusta lähtien aina tähän päivään asti.

 

  Koskien eläinten lihan syöntiä, kuinka se on vaikuttanut ihmisen elämään?

 

"Ja Jumala siunasi Nooan ja hänen poikansa ja sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa. Ja peljätkööt ja vaviskoot teitä kaikki eläimet maan päällä ja kaikki taivaan linnut ja kaikki, jotka maassa matelevat, ja kaikki meren kalat; ne olkoot teidän valtaanne annetut. Kaikki, mikä liikkuu ja elää, olkoon teille ravinnoksi; niin kuin minä olen antanut teille viheriäiset kasvit, niin minä annan teille myös tämän kaiken."

1. Moos.9:1-3

 

  Jumala testasi/koetteli heitä ruoka-asian suhteen. Tämä on toinen testi, joka on annettu ihmiselle, joko he ovat ymmärtäneet Jumalan käskyt tai eivät.

 

  Koska heitä oli vain muutama silloin, kaikki heidän ympärillään oli tuhoutunut, eikä ollut ollenkaan viherkasveja. Siten he päättelivät, että he saavat syödä eläinten lihaa. He eivät käyttäneet ymmärrystään, sillä Jumala ei ollut luvannut ihmisen syödä eläimen lihaa. Siten ollen, Jumala varoitti heitä eläinten lihan syönnin tulevista seurauksista.

 

"Älkää vain syökö lihaa, jossa sen sielu, sen veri, vielä on. Mutta teidän oman verenne minä kostan; jokaiselle eläimelle minä sen kostan, ja myöskin ihmisille minä kostan ihmisen sielun, toiselle toisen sielun." 1. Moos.9:4-5

 

Toinen käännös, New International Version, Uusi Kansainvälinen Laitos, Painos:

 

"But you must not eat meat that has its lifeblood still in it. And for your lifeblood I will surely demand an accounting.  I will demand an accounting from every animal.  And from each man, too, I will demand an accounting for the life of his fellow man."

Genesis 9:4-5 (NIV)

 

Suora suomennos:

 

"Mutta te ette saa syödä lihaa, jossa on yhä sen elämänveri. Lisäksi Minä varmasti vaadin selonteon/tilityksen. Minä vaadin selonteon jokaisesta eläimestä. Lisäksi myös jokaisesta ihmisestä, Minä vaadin selonteon hänen lähimmäisensä elämästä." 1. Moos.9:4-5

 

  Ihmiset ja jopa eläimet kärsivät muiden eläinten lihan syömisestä. Se johtuu siitä, että sillä on negatiivinen reaktio kehossa/elimistössä.

 

  Ja koska on annettu vapaa tahto - he söivät. Kuinka pitkä on ihmisen elämä, kun he söivät eläinten lihaa?

 

"Meidän elinpäivämme ovat seitsemänkymmentä vuotta taikka enintään kahdeksankymmentä vuotta; ja parhaimmillaankin ne ovat vaiva ja turhuus, sillä ne kiitävät ohitse, niin kuin me lentäisimme pois." Psalmi 90:10

 

  Ihmisen elinikä tuli lyhyemmäksi, heidän syötyään eläinten lihaa! Toisin oli Jumalan aikaisempien ihmisten suhteen, he elivät pidemmät elämät, koska he söivät ainoastaan vihanneksia ja hedelmiä.

 

  Kuten me koemme tänä päivänä, monet kuolevat tuskaansa ja nälkään ja niin edelleen. Onko vielä toivoa, että ihmisen elintilanne voisi olla parempi tässä maailmassa?

 

"Sillä katso, minä luon uudet taivaat ja uuden maan. Entisiä ei enää muisteta, eivätkä ne enää ajatukseen astu;" Jesaja 65:17

 

  Kun on mainittu, että tämä on uutta, eikä vanhaa enää ole, niin mikä muuttuu?

 

"Entisiä ei enää muisteta, eivätkä ne enää ajatukseen astu;" - elämä tulee olemaan miellyttävämpää, yltäkylläisempää ja runsaskätisempää kuin aikaisempi.

 

"vaan te saatte iloita ja riemuita iankaikkisesti siitä, mitä minä luon. Sillä katso, iloksi luon minä Jerusalemin, riemuksi sen kansan." Jesaja 65:18

 

  Tuleeko muutos olemaan tilapäistä vai kestääkö se ikuisesti?

 

"Minä iloitsen Jerusalemista ja riemuitsen kansastani; eikä siellä enää kuulla itkun ääntä eikä valituksen ääntä. Ei siellä ole enää lasta, joka eläisi vain muutaman päivän, ei vanhusta, joka ei täyttäisi päiviensä määrää; sillä nuorin kuolee satavuotiaana, ja vasta satavuotiaana synnintekijä joutuu kiroukseen. He rakentavat taloja ja asuvat niissä, he istuttavat viinitarhoja ja syövät niiden hedelmät;" Jesaja 65:19-21

 

Toinen käännös, New International Version, Uusi Kansainvälinen Laitos, Painos:

 

I will rejoice over Jerusalem and take delight in my people; 
the sound of weeping and of crying will be heard in it no more."Never again will there be in it an infant who lives but a few days,  or an old man who does not live out his years; 
he who dies at a hundred will be thought a mere youth; 
he who fails to reach a hundred will be considered accursed. 
They will build houses and dwell in them; they will plant vineyards and eat their fruit. Isaiah 65: 19-21 (NIV)

 

Suora suomennos:

 

"Minä riemuitsen Jerusalemista ja mielissäni iloitsen kansastani; itkun ja tuskanhuudon ääntä ei enää kuulla. Ei enää koskaan siellä tule olemaan pikkulasta, joka eläisi vain muutaman päivän, tai iäkästä miestä/naista, joka ei eläisi päiviänsä täyteen; hän, joka kuolee satavuotiaana, ajatellaan olleen vielä nuori; hän, joka ei tavoita sataa elinvuotta, häntä pidetään kirottuna. He rakentavat taloja ja asuttavat ne itse; he kasvattavat viinitarhoja ja syövät niiden hedelmät." Jesaja 65:19-21

 

  Me tulemme istuttamaan ruokakasveja, jotka ravitsevat meitä ja jatkavat elämäämme!

 

"he eivät rakenna muitten asua, eivät istuta muitten syödä; sillä niin kuin puitten päivät ovat, niin ovat elinpäivät minun kansassani. Minun valittuni kuluttavat itse kättensä työn. He eivät tee työtä turhaan eivätkä lapsia synnytä äkkikuoleman omiksi, sillä he ovat Herran siunattujen siemen, ja heidän vesansa ovat heidän tykönänsä. Ennen kuin he huutavat, minä vastaan, heidän vielä puhuessaan minä kuulen. Susi ja lammas käyvät yhdessä laitumella, ja leijona syö rehua niin kuin raavas, ja käärmeen ruokana on maan tomu; ei missään minun pyhällä vuorellani tehdä pahaa eikä vahinkoa, sanoo Herra." Jesaja 65:22-25

 

Toinen käännös, New International Version, Uusi Kansainvälinen Laitos, Painos:

 

"No longer will they build houses and others live in them, or plant and others eat. 
For as the days of a tree, so will be the days of my people; 
my chosen ones will long enjoy the works of their hands. 
They will not toil in vain or bear children doomed to misfortune; 
for they will be a people blessed by the LORD, they and their descendants with them. 
Before they call I will answer; while they are still speaking I will hear. 
The wolf and the lamb will feed together, and the lion will eat straw like the ox, 
but dust will be the serpent's food. They will neither harm nor destroy 
on all my holy mountain," says the LORD."

Isaiah 65:22-25 (NIV)

 

Suora suomennos:

 

"Enää he eivät rakenna taloja muiden asua, tai istuta ja muut sen syövät. Sillä niin kuin ovat puiden päivät, niin tulee olemaan myös Minun ihmisteni päivät; Minun valittuni nauttivat pitkään kättensä töistä. He eivät uurasta turhaa tai synnytä lapsia tuomittuna epäonnistumiseen; sillä he ovat Jumalan siunaama kansa, he ja heidän jälkeläisensä heidän kanssaan. Jo ennen kuin he kysyvät, Minä annan vastauksen; vielä kun he puhuvat, Minä kuulen heitä. Susi ja lammas ruokailevat keskenään, ja leijona syö ruokoa kuten härkä, mutta tomu on oleva käärmeen ruokaa. He eivät tee pahaa eivätkä tuhoja Minun pyhällä vuorellani, " sanoo HERRA." Jesaja 65:22-25

 

Jumalalla on lupaus ihmisille. Ainoastaan tässä elämässämme ajassa se voi täyttyä, jos me tunnustamme Hänet ja kuulemme Hänen profeettansa sanomaa.

 

  Mikä on todiste siitä, että uusi Jerusalem viittaa uuteen kaupunkiin?

 

"Joka voittaa, sen minä teen pylvääksi Jumalani temppeliin, eikä hän koskaan enää lähde sieltä ulos, ja minä kirjoitan häneen Jumalani nimen ja Jumalani kaupungin nimen, sen uuden Jerusalemin, joka laskeutuu alas taivaasta minun Jumalani tyköä, ja oman uuden nimeni." Ilmestyskirja 3:12

 

"joka laskeutuu alas taivaasta minun Jumalani tyköä" - tarkoittaa, että Jumalan lupaus uudesta alusta kaikille ihmisille tulee täyttymään.

 

  Ja se on toistettu:

 

"Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole. Ja pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Jumalan tyköä, valmistettuna niin kuin morsian, miehellensä kaunistettu" Ilmestyskirja 21:1-2

 

"eikä merta enää ole" - siellä ei ole enää rajoja maiden välillä, kaikki maat ovat yhtä.

 

"laskeutuvan alas taivaasta" - Jumalan lupaus, koskien uuden Jerusalemin perustamista.

 

"Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä (kanssaan), ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa;" Ilmestyskirja 21:3

 

  Missä se on? Keitä ovat Jumalan ihmiset?

 

"Heräjä, miekka, minun paimentani vastaan ja minun lähintä miestäni vastaan, sanoo Herra Sebaot. Lyö paimenta, ja joutukoot lampaat hajallensa; mutta minä käännän jälleen käteni pienimpiä kohden. Ja näin on käyvä koko maassa, sanoo Herra: kaksi osaa siitä hävitetään ja saa surmansa, mutta kolmas osa siitä jää jäljelle. Ja sen kolmannen osan minä vien tuleen; minä sulatan heidät, niin kuin hopea sulatetaan, ja koettelen heitä, niin kuin kulta koetellaan. He huutavat avuksi minun nimeäni, ja minä vastaan heille. Minä sanon: "Se on minun kansani", ja se sanoo: "Herra, minun Jumalani"." Sakarja 13:7-9

 

  Ne ihmiset, jotka kutsuvat Jumalaa Nimeltä tulevat olemaan Jumalan uusi kansa!

 

  Palaamme:

 

"Sillä katso, minä luon uudet taivaat ja uuden maan. Entisiä ei enää muisteta, eivätkä ne enää ajatukseen astu; vaan te saatte iloita ja riemuita iankaikkisesti siitä, mitä minä luon. Sillä katso, iloksi luon minä Jerusalemin, riemuksi sen kansan. Minä iloitsen Jerusalemista ja riemuitsen kansastani; eikä siellä enää kuulla itkun ääntä eikä valituksen ääntä."

Jesaja 65:17-19

 

"eikä siellä enää kuulla itkun ääntä eikä valituksen ääntä" - koska tässä ajassa on jatkuvasti sotia, maanjäristyksiä, myrskyjä ja muita katastrofeja.

 

"Ei siellä ole enää lasta, joka eläisi vain muutaman päivän, ei vanhusta, joka ei täyttäisi päiviensä määrää; sillä nuorin kuolee satavuotiaana, ja vasta satavuotiaana synnintekijä joutuu kiroukseen." Jesaja 65:20

 

Toinen käännös, New International Version, Uusi Kansainvälinen Laitos, Painos:

 

"Never again will there be in it an infant who lives but a few days,  or an old man who does not live out his years; he who dies at a hundred will be thought a mere youth; he who fails to reach a hundred will be considered accursed. 
Isaiah 65:20 (NIV)

 

Suora suomennos:

 

Ei enää koskaan siellä tule olemaan pikkulasta, joka eläisi vain muutaman päivän, tai iäkästä miestä/naista, joka ei eläisi päiviänsä täyteen; hän, joka kuolee satavuotiaana, ajatellaan olleen vielä nuori; hän, joka ei tavoita sataa elinvuotta, häntä pidetään kirottuna. Jesaja 65:20

 

  Ihmisten elinikä tulee olemaan pidempi.

 

He rakentavat taloja ja asuvat niissä, he istuttavat viinitarhoja ja syövät niiden hedelmät;" Jesaja 65:21

 

  He istuttavat viljelmiä, ei eläinfarmeja lihan vuoksi.

 

"he eivät rakenna muitten asua, eivät istuta muitten syödä; sillä niin kuin puitten päivät ovat, niin ovat elinpäivät minun kansassani. Minun valittuni kuluttavat itse kättensä työn." Jesaja 65:22

 

"sillä niin kuin puitten päivät ovat" - hedelmät ja kasvit pidentävät ihmisen elämää.

 

"He eivät tee työtä turhaan eivätkä lapsia synnytä äkkikuoleman omiksi, sillä he ovat Herran siunattujen siemen, ja heidän vesansa ovat heidän tykönänsä." Jesaja 65:23

 

Toinen käännös, New International Version, Uusi Kansainvälinen Laitos, Painos:

 

"They will not toil in vain or bear children doomed to misfortune; 
for they will be a people blessed by the LORD, they and their descendants with them." 

 Isaiah 65:23 (NIV)

 

Suora suomennos:

 

"He eivät uurasta turhaa tai synnytä lapsia tuomittuna epäonnistumiseen; sillä he ovat Jumalan siunaama kansa, he ja heidän jälkeläisensä heidän kanssaan." Jesaja 65:23

 

  Mikä on todiste siitä, että Jumala on silloin meidän kanssamme?

 

"Ennen kuin he huutavat, minä vastaan, heidän vielä puhuessaan minä kuulen. Susi ja lammas käyvät yhdessä laitumella, ja leijona syö rehua niin kuin raavas, ja käärmeen ruokana on maan tomu; ei missään minun pyhällä vuorellani tehdä pahaa eikä vahinkoa, sanoo Herra." Jesaja 65:24-25

 

Toinen käännös, New International Version, Uusi Kansainvälinen Laitos, Painos:

 

Before they call I will answer; while they are still speaking I will hear. 
The wolf and the lamb will feed together, and the lion will eat straw like the ox, 
but dust will be the serpent's food. They will neither harm nor destroy on all my holy mountain," says the LORD. Isaiah 65:24-25 (NIV)

 

Suora suomennos:

 

Jo ennen kuin he kysyvät, Minä annan vastauksen; vielä kun he puhuvat, Minä kuulen heitä. Susi ja lammas ruokailevat keskenään, ja leijona syö ruokoa kuten härkä, mutta tomu on oleva käärmeen ruokaa. He eivät tee pahaa eivätkä tuhoja Minun pyhällä vuorellani, " sanoo HERRA." Jesaja 65:24-25

 

"leijona syö ruokoa kuten härkä" - se todella tapahtuu.

 

"mutta tomu on oleva käärmeen ruokaa" - Jumala ei muuta käärmeelle aikaisemmin antamaansa kirousta.

 

Olkaa Hedelmälliset ja Lisääntykää Lukumääräisesti…