Rituaalit ja Uhrilahjat

 

Koskien Rukouksia ja Lupauksien Tekemisiä
Julkaistu 30. Joulukuuta 2005

 

 

 

  Kuinka meidän tulisi rukoilla tosi Jumalalle?

 

  Maestro Evangelistan ilmestys käsittelee ihmisten tavanomaista menettelyä koskien "Uuden Vuoden Lupauksia". Mitä Maestro Evangelista sanoo siitä asiasta? Luemme Pyhästä Raamatusta:

 

"Älä huomispäivästä kersku, sillä et tiedä, mitä mikin päivä
synnyttää."
Saarnaaja 27:1

 

  On parasta olla tekemättä "Uuden Vuoden Lupauksia", sillä me emme voi tietää tulevia tapahtumia, meidän täytyy vain huolehtia itsestämme ja tekemisistämme.

 

  Tee sitä mikä on oikein ja reilua. Ei ole tarvetta luvata itselleen tai toiselle ihmiselle. Mikäli teet lupauksia, niin saattaa tulla aika, jolloin sinä joudut testiin sen vuoksi. Koskien lupauksien ja uhrilahjojen antoa:

 

"Varo jalkasi, kun menet Jumalan huoneeseen. Tulo kuulemaan on parempi
kuin tyhmäin teurasuhrin-anto, sillä he ovat tietämättömiä, ja niin he tekevät pahaa.
" Saarnaaja 5:1

 

Toinen käännös, New International Version, Uusi Kansainvälinen Laitos, Painos:

 

"Guard your steps when you go to the house of God.  Go near to listen rather than to offer the sacrifice of fools, who do not know that they do wrong."
Ecclesiastes 5:1 (NIV)

 

Suora suomennos:

 

"Vartioi askeleitasi, kun menet Jumalan taloon. Mene lähelle kuuntelemaan, sen sijaan, että antaisit hölmöjen tekemän uhrauksen, jotka eivät tiedä tekevänsä väärin. Saarnaaja 5:1

 

"kuuntelemaan" - Meidän tulisi ainoastaan kuunnella opetusta, jota annetaan, eikä antaa uhrilahjoja, niin että sen perusteella sinua voidaan pitää hölmönä. Kun annat uhrilahjan, niin se on Jumalan kannalta katsoen katsottava olevan rikos, paha väärinteko.

 

  Uhraamisen käytäntö temppeleissä ja kirkoissa on korruptoinut, vioittanut, vääristänyt uskonnot ja heidän toimintansa. Tänä päivänä, uhrilahjojen kysyntä on kasvanut kirkkojen taholta ja siitä on tullut suuri business, liiketoiminta. Heidän nälkänsä uhrilahjojen (kymmenykset tai kolehti) suhteen on kyltymätön.

  

  Ja kun me rukoilemme Jumalaa, onko meidän sanottava paljon?

 

"Älä ole kerkeä suultasi, älköönkä sydämesi kiirehtikö lausumaan sanaa Jumalan edessä, sillä Jumala on taivaassa ja sinä olet maan päällä; sen tähden olkoot sanasi harvat. Sillä paljosta työstä tulee unia, ja missä on paljon sanoja, siinä on tyhmä äänessä."

Saarnaaja 5:1-2

 

 Toinen käännös, New International Version, Uusi Kansainvälinen Laitos, Painos:

 

"Do not be quick with your mouth, do not be hasty in your heart
to utter anything before God. God is in heaven and you are on earth,
so let your words be few. As a dream comes when there are many cares,
so the speech of a fool when there are many words."
Ecclesiastes 5:2-3 (NIV)

 

Suora suomennos:

 

"Älä ole kerkeä suultasi, älköönkä sydämesi kiirehtikö lausumaan sanaa Jumalan edessä, sillä Jumala on taivaassa ja sinä olet maan päällä; sen tähden olkoot sanasi harvat. Aivan niin kuin unelma tulee esille paljojen huolien keskelle, niin erottuu myös hölmön puhe pajoilla sanoillaan." Saarnaaja 5:1-2

 

"sanasi harvat" - sinun ei tarvitse sanoa paljon, sinun on hyvä rukoilla suoraan Jumalalle ja sanoa mitä sinä todella tarvitset; Hän tietää jo mitä sinä haluat.

 

Koskien Lupauksia

 

"Kun teet lupauksen Jumalalle, niin täytä se viivyttelemättä; sillä ei ole hänellä mielisuosiota tyhmiin: täytä, mitä lupaat." Saarnaaja 5:3

 

  Kun teet lupauksen, koskaan älä epäonnistu sen täyttämisessä. Jumala on tuova sen sinua vastaan, mikäli laiminlyöt lupauksesi.

 

  Kuten on kirjoitettu:

 

"On parempi, ettet lupaa, kuin että lupaat etkä täytä." Saarnaaja 5:4

 

  On parempi olla antamatta lupauksia, tarkkaa vain omia tekemisiäsi.

 

Ruoka, Jota Meidän Pitäisi Syödä